vrijdag 6 januari 2012

Paris - Day 2

De tweede dag vertrokken we al op tijd richting de Eiffeltoren. Hij stond helaas met zijn punt in de wolken, alhoewel..  dat had ook wel weer wat (en later trokken de wolken gelukkig wat weg). Gezien de rijen en de kou hadden we niet veel behoefte om naar boven te gaan en in plaats daarvan liepen we een eindje langs de Seine en stonden even stil bij de gouden  vlam – het gedenkteken voor Diana – op de plek waar zij verongelukte (in de Almatunnel bij Pont d’Alma). Vervolgens keken we bij Ladurée, zaten we bij de Starbucks, gingen we naar veelte dure wc’s (€1,50 voor een wc-bezoekje is toch niet normaal?!) en stonden we een tijdje in de rij voor het Louvre – waar we voor het eerst internet hadden, dus niemand verveelde zich.


    
Eenmaal in Louvre realiseer je je pas hoe immens groot dat is, veel schilderijen deden me niet zo veel, sommigen wel. Op gegeven moment gingen we op zoek naar de Mona Lisa, want die moet je gezien hebben toch?! Maar mennn, wat was dat een anticlimax! Ik dacht persoonlijk dat het schilderij veel groter zou zijn en daarnaast stond er een enorme menigte omheen zodat je eigenlijk alleen over de hoofden heen een glimp kon opvangen. Nou goed, dat hadden we ook weer gezien, tijd voor voer.

klein rijtje maar.. (wij stonden lekker ondergronds in een kortere rij)


Na het eten kon eigenlijk niemand meer echt op gang komen en hobbelden we hier en daar nog wat rond om vervolgens weer in Quartier Latin neer te strijken in een restaurantje dat er erg gezellig uitzag. Helaas viel het eten nogal tegen (ik ben al snel een miepert, maar ik had mama nog nooit horen klagen – dat zegt genoeg lijkt mij), maar het was in ieder geval gezellig.. enne om de hoek waren gelukkig crêpes te krijgen, dus geen probleem!  

1 opmerking: