woensdag 4 januari 2012

Paris - Day 1

De ochtend na 2e Kerstdag stonden we vroeg op om richting Parijs te vertrekken. Vroeg is maar relatief natuurlijk, want papa en mama moesten nog 2/3 uur langer rijden dan wij en we wilden rond dezelfde tijd aankomen. Net over de grens in Frankrijk kwamen we elkaar. Goede timing dus!



Eenmaal in Parijs – en dat was iets later dan verwacht – hoopten we heel hard dat ons hotel in een betere wijk stond dan waar we in eerste instantie doorheen reden. Er werd openlijk gedeald op straat en er waren veel groepen jongens die half op straat stonden. Auto maar even op slot dus. Ons hotel was één metro station verder, maar daar hadden we gelukkig een stuk veiliger gevoel. Nadat papa en Wim de auto’s in de parkeergarage hadden geplaatst – wat voor papa een hele beleving was, konden we richting kamers. Voor degene die de parkeergarage aan de vismarkt (Groningen) kennen, deze was nog een stuk krapper. Papa durft dus ook weer in die van de vismarkt. Hihi.

Hotel zag er netjes uit, klein, maar je hebt ook niet veel nodig natuurlijk! Bedjes lagen prima, douche was heerlijk - alleen jammer dat de laatste ochtend het water niet meer warm werd (of was ik gewoon te laat met douchen?). Ontbijt was lekker en precies genoeg. Oh en waar het hotel dan stond? Aan de voet van de Sacre Coeur, ideaal. Na even wat gegeten te hebben in Mont Martre, gingen we richting l'Arc de Triomphe en Champs Elysees waar een fijne Kerstsfeer hing. Wat wel een beetje tegenviel was het weer, ’t was echt waterkoud en daar was niemand op gekleed. Niemand wilde dus l'Arc de Triomphe op - en dat vond ik vorige keren nou juist zo leuk! Maar om eerlijk te zijn, ik vond het ook wat te koud.. heb zelfs veel minder foto's genomen dan dat ik normaal op vakantie doe.

De Champs Elysees leek wel een mierennest zo druk dat het was. Mijn broertje wilde graag naar Abercrombie & Fitch, maar daar stond een rij ongeveer net zo lang als voor het Louvre en alleen hetgene dat eruit kwam mocht er weer in. Onbegrijpelijk dat je daar in de rij gaat staan. Maar wel vermakelijk.

Quartier Latin

Panthéon

Na een tijdje kregen we trek en zochten we de studentenwijk Quartier Latin op waar papa al dagen over aan het praten was. En terecht, erg gezellig wijkje en veel leuke eettentjes. Heel toepasselijk aten we bij restaurant Quartier Latin. Na het eten liepen we nog even langs het Panthéon wat indrukwekkend oplichtte in het donker en vervolgens namen we de metro terug naar het hotel om een heerlijk nachtje te slapen. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten